Leta gran.

publicerat i Juligt;
En väldig fördel med att komma från en skogsägande familj är att en aldrig någonsin behöver fundera på att köpa gran. För några veckor sedan var vi ute i skogen och spanade just efter en gratis gran. Det är ett krävande uppdrag, det ska jämföras, kännas och luktas. Den måste vara perfekt! Även om den bara ska stå ute på gården...
 
Här ser ni tillexempel en gran som har lite sjukdom.. Den höll inte måttet. När vi hittat några som höll måttet åkte vi hem igen.
I söndags åkte vi iväg hela familjen och hämtade dem!
Två stycken blev det. En stor till oss och en liten till syster. Här bär pappa och syster på den lilla.. Den stora var inte riktigt lika härlig att bära på. Och så klart hittade vi den långt bort från vägen.. Nu längtar jag ihjäl mig efter första advent då granarna får komma på plats!
 
 
 

Bloggfrossa

publicerat i Juligt;
Min dator är fortfarande kaputt, och orkar ej blogga från paddan. Nu har jag lånat käre mors dator så får vi se om det blir någon ordning på allt!
 
Sitter i skrivande stund och kikar på Ensam hemma, och utanför fönstret snöar det som aldrig förr. Snöflingor stora som Lovikkavantar. Såpass härligt!

Be careful what you wish for..

publicerat i Juligt;
En ska passa sin tunga ibland. I helg önskade jag att få vara ledig en massa innan jul så att jag hinner med allt jag önskar. Igår blev jag sjukskriven, 1 månad till att börja med. På grund av stress. Jag har extremt svårt att relatera till det. Jag är inte en person som blir stressad. Men, sa läkaren, jag är en person som är sjuk väldigt ofta. Min kropp reagerar där huvudet inte gör det. 
Så. Nu är jag ledig en hel månad. Första dagen idag. Det känns inte helt bra. Jag har extremt svårt att hantera det. Nu ska jag slå igång någon julkalender för att stilla mitt sinne. För det är väl uppenbarligen det jag behöver. 
 
På återhörande!