Riktmärke.

publicerat i Juligt;
Under den tråkiga delen av året (läs januari - september) har jag vissa riktmärken för att räkna ner julen/behärska min jullängtan. Vi har nyligt passerat det näst sista - Pajala marknad. För er som mot förmodan inte vet vad Pajala marknad är kan jag tala om att det är en helt vanlig marknad i Pajala... Bortsett från att Pajalas befolkning ökar med ca örtitusen procent. Det är värsta röj både dag och natt - en vansinnigt stor händelse för kommunborna. 
Nåväl, Pajala marknad är i alla fall mitt näst sista riktmärke så nu är det helt okej att börja fundera lite smått på julen.. Kanske kolla lite bilder på pinterest och smygnynna lite på någon jullåt. 
Det allra sista riktmärket som visar på att nu är det absolut jätteokej att bara tänka på julen är när det blir mörkt på kvällarna. Tills dess kan jag knappt bärga mig!
 
 

Mitt i sommarvärmen.

publicerat i Juligt;
Det har varit ett par vrålvarma dagar här i Tornedalen. Till och med jag, vars pigmentlösa hy egentligen är immun mot solljus, har fått lite färg! Jag har haft semester i någon vecka nu och har hunnit med massor. Bland annat planera och påbörja lite julklappar - jag ska vara ute i så sjukt god tid i år!
Men det roligaste av allt:
Ni kanske kommer ihåg att jag gått och blivit med stuga här förra året. Har väntat och längtat tills jag får råd att börja renovera - och nu har jag äntligen det! Ni kan följa hela renoveringen på min andra blöggish - Siskodisco.
 
 
 
Här ska jag fira jul om ett par år!