Gott Nytt År!

publicerat i Juligt;
2014 har varit ett sånt himla mellan år för mig. Det har varit bra, men inget enastående har hänt. Mitt nyårsfirande bevittnar också om ett mellanår. Varmamackor till middag, JVM på tv och pjyamasen på. Jag klagar inte - jag har det hemskt mysigt - men en kan ju inte kategorisera detta som särsklit storslaget. 
 
 
Så här såg året ut genom min Instagram. Våren spenderades i Kiruna på praktik, massor av snö ända in i maj, tunga backar och vy över fjällen. Under våren hann jag även med att bli så sinnessjukt starstruck och träffade Kakan Hermansson, få bältros, bo ute i stugan några veckor och rösta i EU valet. Sommaren gick i festivalernas tecken, med massor av goda vänner. Fick även uppleva en historisk händelse med första upplagan av Tornedalen Pride - ser fram emot nästa år! Till hösten bar det av till Umeå igen, riksdagsval och uppsats. Hittade en avkoppling i uppsatsskrivandet med att pärla pärlplattor och sen blev det jul! 
 
 
Nu har jag skyhöga förväntningar på 2015. Det jag ser mest framemot är att bli färdigutbildad och flytta tillbaka norrut igen. Förhoppningsvis kan jag flytta in till ett mer permanent boende än jag haft hittills. Ett hem utan tidsbegränsning. Och så ska jag såklart klippa mig och skaffa ett jobb! 
Årets nyårslöften ser ut som följer:

Kära 2015, Jag lovar att:

 

Ta hand om min mage och rygg

Vara besvärlig

Ta plats

Höja min röst

Hjälpa andra

Överträffa mina förväntningar

Höja min förmåga

Klippa mig och skaffa ett jobb

Dela med mig

Skaffa ett permanent boende

Vara glad

Ha kul

Engagera mig

Planera mera

Vara kreativ

Prata mer meänkieli

 
 
Gott Nytt År, mina vänner! Vi hörs nästa jul igen!

Årets julgran

publicerat i Juligt;
Årets julgran måste jag säga är min favorit vi någonsin haft. Jag och syster klädde den kvällen innan julafton i vanlig ordning, och vi bestämde oss för att skippa den stilrena lite torftiga klädseln vi brukar ha. I år fick precis varenda litet pynt vi kunde komma åt hängas upp. Maxat var temat!
 
 
Nu är det ju så att en plast gran aldrig kan se riktigt maxad ut, men vi gjorde vårt bästa.
 
 
En liten närbild, där det syns lite bättre att verkligen varenda gren är upptagen. På vissa blev det till och med dubbelhängt!

Julens sista lista!

publicerat i Juligt;
Nämen, hittade denna lilla lista hos Johannas Jul. Och bara för att julen är slut betyder det ju inte att listorna ska ta slut! Detta kan gott bli julens sista lista (innan jag i listform börjar summera året...).
 
Bästa presenten du fick: Ååh, jag fick tokmycket bra presenter som vanligt, men bästa är två halsband som jag visade i föregående inlägg. 
Bästa presenten du gav: Ett stycke bok "Gruvpoesi - från malmfälten till Tornedalen" som jag och syster gav till kusin där vi samlat alla hans påhittiga sms som han skickar när han är framme i malmfälten för att jobba, blandat med bilder från Tornedalen och gruvan. Och en gästbok åt mommo och moffa från alla barnbarnen där vi samlat bilder från deras stuga tillsammans med en dikt vi skrivit tillsammans. 
Roligaste presenten du fick: En skivstång! Här ska lyftas tungt!
Roligaste presenten du gav: Allt jag gav till syster och hennes karl var egengjort så det var kul, men fnissigast var en väggalmanacka jag gav åt dem gemensamt med bara bilder på Mig! Jag har i många år klagat på att de bara har bilder på systers karls syskonbarn (som förövrigt är rätt många år yngre mig...) så jag tänkte att jag måste ta saken i egna händer!
Godast på julbordet var: Pepparrotscheescake och rökt älgfilé - bortsett från de gamla klassikerna som prinskorv och skinka.
Äckligast på julbordet var: Åt inget äckligt, men låt oss vara ärliga.. Kallskuret delen ser inte alltid så aptitlig ut. 
Det bästa jag såg på tv på julafton var: Kalle så klart! Vilket också var det enda jag såg. 
Det roligaste vi gjorde på julafton var: Spela spel på kvällen. Ägde ut resten av familjen i Så det kan låta!
Julaftons största miss i år var: Att jag inte hunnit slå in alla klappar kvällen innan så det blev lite stressigt på morgonkvisten.
Till nästa julafton ska jag: Inte överskatta min egen förmåga och vara klar med julklapparna i god tid!
Det bästa den här julaftonen var: Jag skulle vilja säga allt utom viss stress, men jag får nog välja kylan. Det var toktok kallt - närmare -30 grader! 
I år glömde jag att: Fota det jag planerat att fota (för er skull enbart!).