Fredagsfeelings på en tisdag?

publicerat i Juligt, Julpyssel;
Har gått omkring hela dagen med känslan av att det är fredag. Det är en skön känsla alltså! Men imorgon börjar c-uppsatsskrivandet.. Det lär bli några månader av vånda, lidande, sena kvällar och förhoppningsvis mycket kul! 
 
 
På tal om något helt annat. En sån här ska jag försöka mig på att göra i år. Tyckte att den var hemskt fin.
Förra året försökte jag också göra en snökula, men den höll inte så länge... Använde mig av något billigt dåligt lim, men i år ska jag investera i något bättre!
 
 

Det tar sig...

publicerat i Juligt;
Nu är septembermånad nästan slut och jag skickade precis in sista uppgiften för den här kursen. Imorgon är jag superledig, som en endast kan vara mellan två kurser. Annars är det alltid något som pockar på bak i huvudet. Jag har planerat att ägna lite av dagen åt att städa och mycket av dagen åt pyssel! Har alldeles nyligen, för bara några få timmar sen fått tillökning i kompisfamiljen i form av en liten flicka! Så hon måste ju få en välkommen till världen present. 
Annars så börjar julkänslorna smyga sig på allt mer. Jag tänkte, förutom att pyssla och städa imorgon titta på årets första julkalender! Det är konstigt hur en aldrig kan bli för gammal för Pelle Svanslös och gubben Pettsson. Jag tycker ändå att oktober är lämplig månad att börja ladda på med allt juliga lite extra. För det är ju trots allt nu som det börjar dyka upp allt mer jul i affärerna, julmagasinen kommer ut och (FÖRHOPPNINGSVIS) kommer snön för att stanna. 
Jag försöker att inte tråka ut er med en massa vädertjat.. Men det går inte! Jag är helt besatt av att titta på prognoserna. När kommer minusgraderna? När kommer snön? Går under av längtan!
 
Efter en hockeymatch ute på Torneälv i -30 grader.
 
 

Tjälknöligt

publicerat i Julbak & julmat, Juligt;
Igår steg jag upp före tuppen för att sätta in en älgstek i ugnen. Jag skulle för första gången testa på att göra lite tjälknöl. Ca 15 timmar senare var skapelsen helt klar och redo att ätas. Och som jag åt! Så himla gott det blev, jag är helt imponerad av min egen insats.. Som bestod av att slänga in steken i ugnen, göra i ordning ett saltlag som jag sen la steken i. Hårt jobb! Nåväl, som min syster brukar säga: En bra kvinna reder sig själv. 
När jag åt av den fabulösa tjälknölen så ökade julstämningen en gnutta. Vi brukar alltid ha det på julbordet, och tjälknöl tillsammans med rödbetssallad är bland det godaste jag vet.
 
 
 
 
 
Strax ska jag iväg ner på stan på ett stödevenemang för de tiggare som befinner sig i Umeå för att lämna lite grejer. Har fått tips om att alvedon och hygienartiklar är verkligen något som saknas i deras läger. Och förstås nu när det börjar bli kallare behövs filtar, varma kläder och skor. 
Vill tipsa er om att söka upp hjälporganisationer i era städer, dit en kan föra kläder/saker en inte behöver längre som någon annan behöver! För jag gissar att det finns många med mig som har alldeles för mycket saker som bara ligger och skräpar. Ge dem dit de gör nytta.