Julklappar!

publicerat i Juligt, Julklappar;
I år måste jag ha varit otroligt snäll, för jag fick supermånga härliga julklappar! Så många att jag inte kan välja ut vilken som var bäst.
 
Jag och kusin fick likadana supporterarmband.
Han har precis varit utomlands (därav färgskillnaden), och jag har en lite mer gedigen samling armband..
 
 
Supersnygga skor från Keros!
 
En fin ljusstake som systers karl gjort åt mig av renhorn. 
 
Cool tavla av moster
 
Schyssta hörlurar som kommer hålla mig varm hela vintern!
 
 
Lite olika böcker om matlagning och handarbete och sånt spännande!
 
Och massa mer!
 
 
 
 
 
 

Dag 27 - Något jag saknade på julafton.

publicerat i Juligt;
Jag fortsätter Jessicas på Jul i Lalolands lista, trots att det blir lite hoppigt i ordningen.
 
I 12 år har jag saknat fammo på julafton. Och de senaste åren har jag även saknat farfar lite grann. Även om vi träffar honom på dagen när vi hälsar på, på äldreboendet så saknar jag att ha honom hemma hos oss. Och i år blev det lite extra påtagligt när jag hittade flera av deras gamla julpynt som jag pyntat mitt rum med. Det känns lite sorgligt när nära och kära blir gamla, men samtidigt så vet jag att det är livets gång. 
 

Lugn och ro.

publicerat i Juligt;
Nu mina kära vänner, nu kan jag äntligen andas ut och njuta av julledigheter. Nu finns det ingen stress med julklappar, bakning, flyttning eller någonting! Så nu ska jag summera julafton lite.
Jag har i flera tidigare inlägg beskrivit mitt traditionsenliga julfirande, som är så heligt för mig. Men i år blev det helt plötsligt ändrade planer. Vi åkte till kusinerna för att fira jul i stället för tvärtom. Det kändes naturligtvis lite konstigt att åka iväg efter att Kalle och hans vänner rullat klart på tv, men det blev en riktigt mysig jul. Och en väldigt utdragen sådan, vi tog inte med oss så många av familjens klappar när vi åkte utan fick fortsätta öppnandet när vi kom hem sent på kvällskvisten. Och på juldan blev det ännu mer paketöppning! En lång och utdragen jul, helt i min smak. 
 
Tomten kom..
 
Och hade en liten fars-föreställning innan det var dags att dela ut julklapparna.
 
 
Det lästes upp rim.
 
 
Och kramades med tomten!