En godare jul, part 4

publicerat i Juligt;
Hoppets Stjärna / Star of Hope är en organisation som arbetar utifrån FNs barnkonvention och mänskliga rättigheter. De har en kristen värdegrund där alla människor har lika värde och samma rättigheter oavsett social, etnisk eller religiös tillhörighet. Deras vision är att alla barn ska kunna växa upp och utvecklas som människor, obundna av fattigdom i alla dess former. 
Genom Hoppets Stjärna kan du bland annat ge en julklapp iform av en matlåda, som du antingen packar själv eller ger pengar så att organisationen själv kan packa den. Du kan även ge gåvor i form av en get och mycket annat, läs mer på deras hemsida.
 
 
 

En godare jul, part 3

publicerat i Juligt;
Rädda barnen bedriver sitt arbete i Sverige och hela världen. De jobbar bland annat för att göra Sverige till ett bra land för alla barn, de kämpar för barns rättigheter över hela världen och de är på plats vid katastrofer för att rädda liv och skydda barn från de faror som uppstår. 
Rädda barnens hemsida kan du köpa gåvobevis, julkort, handla i deras designshop eller skänka pengar direkt. 
 
 
 
 

En godare jul, part 2

publicerat i Juligt;
Unicef hjälper barn världen över. De kämpar för barns rättigheter genom att förhandla med beslutsfattare och hjälpa till med allt grundläggande under barnens uppväxt. Deras arbete går bland annat ut på att ge alla barn rätt till skolgång, käpma för att skydda barn mot våld och övergrepp, skydda barn som befinner sig i krig och katastrofer, hjälpea barn att växa och överleva och mycket mycket mer. 
I deras gåvoshop kan du köpa julklappar som går till barn som behöver det mest. Där kan du köpa allt från medicin och myggnät till leksaker och skolmaterial. 
 
 
 
UNICEF/Georgina Cranston
Smutsigt vatten dödar fler barn än krig.