Pysselhelg

publicerat i Juligt;
Ni anar inte vilken ljuvlig dröm jag hade i natt. Jag drömde att det snöade. Och min första tanke när jag vaknade: Måste fota och lägga ut på bloggen! Vilken besvikelse att titta ut genom fönstret. Känner att jag vill kräva att första snön kommer innan september månad är slut. Har haft några riktigt pissiga höstar de senaste åren i Umeå utan någon som helst snö innan jul.. Nu vill jag ha massor!
I helg har jag, förutom att längta mig tokig efter snön, verkligen maximerat min arbetslöshet och bara pysslat! Det har varit rysligt tillfredsställande. 
 
 
Har bland annat målat och hängt upp en liten nyckelram. Insåg när det blev dagsljus att jag nog måste måla ett varv till. Men det får bli ett senare problem.
 
 
Har länge velat ha en vimpel med Riot Not Diet, men jag fick inte riktigt ihop det. Hade inte riktigt det material som behövdes. Så jag bestämde mig för att slänga upp dem på väggen med lite häftmassa istället. Jag är dessutom en katastrof på att klippa (Fattar verkligen inte hur man gör?!) så det blev lite snett å vint. Ja, och upphängningen också, men hela jag är lite sne så allt jag hänger upp blir det samma. Är i det stora hela ändå nöjd. Blir galet peppad när jag glider in i köket på morgonen, höjer näven och utropar "Upp till Kamp"! Ungefär...
 
Övriga alster som jag knåpat ihop får ni se när de är upphängda och färdiga på väggen! 
 

Livet just nu.

publicerat i Juligt;
Som jag längtar att det ska se ut så här när jag kikar ut genom fönstret.
 
Precis efter att jag kom in i en riktigt go jullängtan slog sommaren till. Har varit alldeles förfärligt varmt till och med här i Kiruna. Jag har försmäktat och inte orkat tänka på något annat än hur jag ska överleva. Pallar inte värme. Men nu så, nu är ordningen återställd igen. Det är flera dagar sen jag sett grannhusen pga otrolig dimma. Igår längtade jag så himla mycket efter snö så jag inbillade mig att det var snöflingor jag såg piska ner utanför fönstret. Det var det inte. Men graderna sjunker sakta med säkert. Snart kommer det nog, hoppas hoppas! 
 
Annars har jag precis trätt in i en obestämd tid av arbetslöshet. Jag njuter av att vara ledig, samtidigt som jag stressar ihjäl över att söka jobb. Alla jobb. Jag tar på riktigt vilket som just nu. Fast jag vill ändå gärna vara ledig ett tag. Jag har inte hunnit få jättebra ordning i min lägenhet än. Och har jättemycket pysselidéer i huvudet som måste få komma ut nu!
Vad jag däremot hunnit med är att inhandla första julklappen förra helgen, och påbörjat en till! Ser ni, jag är ute i god tid! Nu gäller det bara att fortsätta i samma andra. 
 
 
 
 
 
 

Lista nr 2!

publicerat i Juligt;
Vilket julflow jag kom in! Passar på att slänga in årets andra lista medan jag är i gång. Denna är från Matildas mysiga blogg!
 
 
 
När brukar du börja köpa dina julklappar? Är du en sån som köper under hela året eller stressar ihjäl dig en vecka för julafton?
Jag är rysligt bra på att planera och tänka i förväg att jag inte ska spara allt till sista minuten. Tyvärr är jag inte lika bra på att fullfölja det. Som jag skrev tidigare i dag tänker jag dock göra bot och bättring i år. Dags att börja med klapparna redan nu!

Gillar du nya inslag på julbordet eller ska det vara det helt klassiska julbordet?
Jag är dåligt på nytt kring jul, så gäller även julbordet. Jag vill ha min skinka, revbensspjäll och rödbetssallad. 
 
Om du måste välja, vilken är den bästa julkalendern någonsin?
Åh.. Jag väljer nog Pelle Svanslös! Eller Kaspar. Eller kanske Pettsson och Findus. Eller.. Jag vet inte. 

Julafton med -20°c och snö eller snöfritt och 20°c varmt?
Varmt och snöfritt! Eh.. Nä, jag skojas bara. Vill inte ens ha 20 grader på sommaren!

Vilka dofter förknippar du med julen?
Pepparkakor, granris och skärande kylan utomhus. 

Gillar du att kolla på TV på julafton eller vill du helst ha en tv-fri jul?
Kollar på Kalle, och början av Kan du vissla Johanna. Ibland blir det även lite tv-tittande senare på kvällen efter att klapparna är öppnade. 

När brukar du börja planera inför julen?
Från och med nu ungefär. 

Stjärna i fönstret eller adventsljusstakar?
Har förefallit sig så att jag endast har stjärnor. Men nu har jag brutalt stora fönster så det kanske blir lite adventsstakar också i år.. En får se vad som dyker upp!

På en skala mellan 1 - 10, hur jultokig är du egentligen?
För liten skala. Jag krossar 10-taket med hästlängder. 

Helt ärligt, äter du alltid upp halva pepparkaksdegen i smyg som ogräddad eller gillar du mer färdiggräddade pepparkakor?
Mjaa.. Helt ärligt inte. Kakdeg har aldrig varit en favorit hos mig. 
 
 
När du slår in dina julklappar, brukar du ha ett tema på alla paket eller slår du bara in dem i en massa olika pappersslantar du hittar i skåpen?
Jag och syster slår in alla paket i teman. Själv improviserar jag = tar det pappret som finns tillgängligt vid inslagningen.